Отборите на Севиля и Атлетико Мадрид не се победиха в дербито на 12-тия кръг на испанската Ла Лига. За Севиля попадението беше отбелязано през първото полувреме от Франко Васкес, а Алваро Мората вкара за момчетата на Симеоне през втората част. "Дюшекчиите" обаче могат да съжаляват, че не взеха и пълния конплект точки, след като Диего Коща пропусна дузпа, а Мората не успя да отбележи в последната минута от по-малко от 5 метра. 

Двубоят започна в ниско темпо, като очаквано "севилци" взеха контрол върху топката. Постепенният натиск доведе до своя резултат в 28-та минута. След центриране от пряк свободен удар на Евер Банега на задната греда беше забравен Франко Васкес, който прониза вратата на Ян Облак за 1:0. 

До края на първата част Атлетико се опита да намери отговор още до края на полувремето, но Коке не успя да намери целат от удобна позиция в наказателното поле. 

В началото на второто полувреме динамиката в атаките на мочметата на Симеоне се покачи много. В 55-та минута Анхел Корея влезе в наказателното поле и стреля, но шутът му беше блокиран от защитник. 

Само 5 минути по-късно обаче "дюшекчиите" намериха своя гол. След хубава многоходова акция на Атлетико Сантиаго Ариас успя да пласира великолепно подаване на далечната греда, където Алваро Мората се извиси, за да забоде топката във вратата на Томаш Вацлик. 

В 72-та минута гостите получиха златна възможност да направят пълен обрат. След нарушение в наказателното поле на Севиля беше отсъдена дузпа и зад топката застана Диего Коща. Той обаче отправи сравнително централен удар, с който Вацлик се справи, за да запази паритета на терена. 

В 3-та минута на добавеното време Мората пропиля нова 100-процентова възможност за гол. Топката падна за нападателя на задната греда, като Вацлик беше извън позиция, за да се намеси. Мората стреля, но ударът на стрелеца някакси беше блокиран от защитник на гол линията, който след това изчисти в тъч. Така беше оформено и крайното 1:1. 

Така Атлетико не успя да се възползва от грешката на Барселона по-рано днес и остана на точка зад "блаугранас" на 3-то място с 21 пункта. Севиля, от своя страна е със същия актив, но с по-лоша голова разлика, което отрежда 4-та позиция за хората на Хулиен Лопетеги.