Водачът в Ла Лига Атлетико Мадрид допусна нова грешка, завършвайки 1:1 при гостуването на Леванте в отложен мач от Ла Лига. 

в началните минути Атлетико владееше инициативата, но не създаде нищо опасно пред вратата на Айтор, осввен един параболичен удар с глава на Суарес.

Домакините действаха търпеливо и наказаха първата сериозна грешка на мадричани. Хорхе де Фрутос напредна през центъра и подаде на Енис Барди, а националът на Северна Македония не пропусна отблизо.

Голът не смути футболистите на Атлетико, които методично притиснаха съперника и успяха да изравнят в 37-ата минута. Тогава Йоренте стреля силно, топката се отклони от глава на Робер Пиер и заблуди Айтор - 1:1. 

В 48-ата минута Корея направи невероятен пропуск. Айтор отби топката в краката на аржентинеца след удар на Суарес, но той от няколко метра я насочи над гредата. Гостите продължиха да доминират и силен шут на Йоренте мина на сантиметри от целта. В 66-ата минута Симеоне пусна Жоао Феликс вместо Ферейра-Караско, а за финалния етап от двубоя в игра се появи и Витоло.

"Лос колчонерос" се затрудняваха с добре организираната защита на Леванте, въпреки че пред Суарес и Йоренте имаше положения. В 85-ата минута Феликс много хитро изведе Саул и той отбеляза, но голът правилно беше отменен заради засада. В края Атлетико дори можеше да загуби, но Ян Облак блесна с отлична намеса след изстрел на Карлос Клерк.

През уикенда двата отбора ще се срещнат отново, но вече на "Уанда Метрополитано". Атлетико ще търси задължителна победа, а Леванте вероятно ще съхрани силите на част от титулярите си за предстоящия реванш от полуфиналите за Купата на краля срещу Атлетик Билбао.