Тимовете на Валенсия и Атлетико Мадрид направиха страхотен двубой, но не успяха да се победят, като завършиха при резултат 2:2 в първи двубой от 24-ия кръг на испанската Ла Лига. Маркос Йоренте откри резултата в 15-ата , но Габриел Паулиста изравни в 40-ата минута. Две минути преди края на първата част Томас Партей отново изведе „дюшекчиите“ напред. Точката за домакините донесе Жофри Кондогбия в 59-ата минута.

Гостите откриха резултата в 15-ата минута, след като Маркос Йоренте се възползва от отбита в крак на бранител на Валенсия топка и отблизо реализира във вратата на Хауме Доменек.

В 27-ата минута домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на играч на Атлетико, но реферът прецени, че няма основания да отсъди такава.

Пет минути преди края на първото полувреме Валенсия изравни резултата. След изпълнение на ъглов удар топката попадна у Максимилиано Гомес, който стреля и след рикошет Габриел Паулиста успя с глава да изравни.

180 секунди по-късно след страхотна контраатака Томас Партей изстреля истински снаряд извън наказателното поле и отново даде аванс на "дюшекчиите".

Второто полувреме започна с претенции от страна от Атлетико за дузпа, която не бе отсъдена.

Малко след това Феран Торес направи индивидуален рейд, след като преодоля двама защитници на Атлетико, но топката беше изчистена в ъглов удар.

В 54-ата минута футболистите на домакините отново имаха претенции за дузпа, които останаха неудовлетворени.

Пет минути след това Валенсия отново успя да изравни. След центриране в наказателното поле Кондогбия успя да засече центриране от фаул на Дани Парехо.

В 81-ата минута Доменек спаси удар с глава на Алваро Мората.

В ответната атака Макси Гомес не успя да нанесе хубав удар от много добра позиция след отличен пробив на Феран отляво.

В 85-ата минута Томас стреля от границата на наказателното поле, но над вратата.

С изтичането на редовното време Хосе Гая пробва изстрел от далечна дистанция, но вратарят на гостите Ян Облак спаси.

С тази точка тимът на Диего Симеоне събира актив от 40 точки и запазва четвъртата позиция преди отборите на Севиля и Реал Сосиедад да са си изиграли мачовете от кръга. Валенсия остават шести с 38 точки. В следващия кръг „дюшекчиите“ приемат Виляреал, докато Валенсия гостуват на Реал Сосиедад.