Виляреал и Атлетико Мадрид завършиха 1:1 в един от възловите мачове от деветия кръг на Ла Лига. Двубоят бе изключително двуостър с доста положения и пред двамата вратари.

Диего Коста остана извън състава на Симеоне и бе запазен за предстоящото гостуване на Борусия Дортмунд от груповата фаза на Шампионска лига.

Хосе Хименес отправи опасен удар с глава в 6-та минута, но над напречната греда в аут.

Виляреал направи много сериозен пропуск в 13-та минута, когато Марио Гаспар центрира в наказателното поле на Атлетико Мадрид, където Херард Морено не успя да засече топката на метър пред голлинията и пропусна да вкара.

Играчите на Атлетико Мадрид имаха претенции за дузпа в 16-та минута за игра с ръка на Алваро в наказателното поле на Виляреал. Ситуацията бе разгледана чрез ВАР и в крайна сметка бе преценено, че няма дузпа.

Никола Калинич отправи опасен удар в 25-та минута, но в последния момент защитник на Виляреал успя да го блокира.

Минута по-късно Антоан Гризман отправи удар, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Серхио Асенхо се намеси решаващо в 29-та минута, когато отрази удара с глава на Саул Нигес.

Виляреал организира добра контраатака в 33-та минута, но Форналс пропусна да вкара.

Ян Облак направи решаващо спасяване в 34-та минута, когато отрази удара на Хауме Коста.

Саул Нигес отправи слаб удар в 36-та минута и Серхио Асенхо спаси без проблеми.

Играчите на Виляреал имаха претенции за дузпа в 50-та минута. След удара на Форналс топката се спря в ръката на Люка Ернандес, но съдията Фернандес прецени, че няма основание да свири такава.

Атлетико Мадрид поведе в резултата в 51-та минута. Антоан Гризман центрира от фаул в наказателното поле на Виляреал, където Фунес Мори бе на път да си отбележи автогол. Той отклони топката с глава, а тя срещна напречната греда. След това отбитата топка попадна във Филипе Луис, който отблизо не пропусна да вкара с глава.

Виляреал можеше да изравни резултата в 57-та минута, когато Херард Морено остана сам очи в очи срещу Ян Облак, но вратарят успя да спаси удара на нападателя.

Виляреал успя да изравни резултата в 65-та минута, когато се получи сериозно разбъркване в наказателното поле на Атлетико Мадрид, където Марио Гаспар се оказа най-съобразителен и отблизо вкара във вратата на Ян Облак.

Филипе Луис отправи хубав удар в 69-та минута, но изпрати топката над напречната греда, в аут.

Ян Облак се намеси отново много решаващо в 74-та минута, когато спаси удара на Херард Морено.

Карло Бака остана сам очи в очи срещу Облак в 75-та минута, но словенският вратар отново се намеси на висота и спаси.

Виляреал направи нов много голям пропуск в 84-та минута, когато Хауме Коста центрира в наказателното поле на Атлетико Мадрид, но Херард Морено отново пропусна да вкара от много чиста позиция.

Хуанфран центрира в наказателното поле на Виляреал в 89-та минута, след което Тома Лемар стреля с глава, но неточно в аут.

Атлетико Мадрид има актив от 16 точки и се намира на четвърто място във временното класирането, докато Виляреал е четиринадесети с 9 точки.