Хетафе и Атлетико Мадрид направиха 0:0 в мач от 27-ия кръг на Ла Лига. Момчетата на Диего Симеоне остават лидери във временното класиране на първенството с актив от 63 точки, а домакините се борят за оцеляването си и в момента се намират на 15-ото място с актив от 28 точки. Отлични спасявания на вратаря Сория и гредата, както и много пропуски на "дюшекчиите" помогнаха за това равенство. Разликата между момчетата на Симеоне и Реал е 6 точки.

Още в 6-ата минута Яник Ферейра Караско центрира в наказателното поле на съперника, но вратарят предвидливо беше на точното място и улови топката. Две минути по-късно отново той стреля, но вратарят на домакините изби в корнер, а след неговото изпълнение нямаше опасност за Хетафе.

Домакините отвърнаха с удар на Арамбари в 10-ата минута, но Облак беше на ниво и не беше затруднен. Кукурея стреля от дистанция в 23-ата минута, но топката мина над вратата. 

Статистиката от Хетафе - Атлетико Мадрид

източник: Sofa Score

Отлична възможност пропиля Караско в 39-ата минута, но ударът му беше спасен от Сориа. Минута по-късно Луис Суарес стреля с глава неточно и топката излезе в аут.

В края на първата част домакините организираха опасна атака, Облак изби топката, там притича Максимович, който падна на терена сякаш, търсейки дузпа, но такава нямаше и съдията не се заблуди. В крайна сметка след 45 минути двата тима се оттеглиха при равенство без голове.

През втората част Ниом получи червен картон, след като съдията прегледа ситуация с ВАР за нарушение срещу съперник и изгони играча на домакините в 70-ата минута. Жоао Феликс прати топката във вратата, но попадение нямаше заради засада.

В 73-ата минута Аленя стреля опасно към вратата на Облак, но вратарят отрази удара. След центриране от корнер домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Максимович от страна на Дембеле, но играта е била чиста.

Малко по-късно Сориа спаси удар на Дембеле, избивайки в корнер. В 83-ата минута удар на Луис Суарес нацели страничната греда на домакините, но в последните минути гостите натиснаха съперника в наказателното поле. В 90-ата минута отново Дембеле се оказа на голова позиция, но не съумя да вкара. В крайна сметка двата тима не се победиха и взеха по 1 точка.

Хетафе - Атлетико Мадрид 0:0

съставите:

Хетафе: Сориа, Ниом, Джене, Чакла, Оливера, Аленя, Максимович, Арамбари, Кукурея, Ернандес (65-Суарес), Юнал (90-Копови)

Атлетико Мадрид: Облак, Ермосо (64-Лемар), Хименес, Савич, Трипиър, Караско (64-Лоди), Саул Нигес (46-Жоао Феликс), Коке, Йоренте, Кореа (64-Муса Дембеле), Суарес