Днес се проведе среща между адвокатите на Луис Суарес и представители на Барселона, която завърши с доза оптимизъм за нападателя. Според каталунските медии, ръководството на „блаугранас“ и това на Атлетико Мадрид са постигнали принципно съгласие за трансфера на уругваеца.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу се възпротиви за преминаването на Луис Суарес в Атлетико Мадрид със свободен трансфер, въпреки че каталунците прекратиха взаимоотношенията си с футболиста. Причината е, че мадридският клуб попадна в „черния списък“ на президента на Барселона, а причината е трансфера на Антоан Гризман на „Камн Ноу“ и заплахите на „дюшекчиите“ със съдебно дело в ФИФА.

Според „Кадена Сер“, Барселона ще поиска от Атлетико Мадрид два милиона евро на година, ако столичани се класират за четвъртфиналите на Шампионската лига. „Дюшекчиите“ ще трябва да платят още веднъж тази сума, ако се случи същото в тази фаза на турнира и през следващата година. Това е предвидено да попадне като бонуси по сделката, която се очаква да бъде за две години.

В момента се чака съгласието на Луис Суарес, както и на Атлетико Мадрид. Столичани преди това бяха постигнали договорка с нападателя, който трябваше да премине на „Уанда Метрополитана“ като свободен агент, но сега нещата се променят и ръководството на клуба ще трябва да прецени дали да плати исканата сума.

Атлетико Мадрид иска да разбере възможно най-скоро развръзката по трансфера, тъй като има приготвен и вариант Б – Единсон Кавани.