Антоан Гризман заяви, че трудно е взел решението да напусне Атлетико Мадрид, но иска да предприеме ново предизвикателство в своята кариера. 

Гризман се сбогува с феновете на Атлетико Мадрид с видео филм пуснат в акаунта в Туитър на клуба. 

"Прекарах в този клуб пет години. Благодаря за всичко. Ще останете завинаги в сърцето ми", каза Гризман.

Гризман ще облече за последен път фланелката на Атлетико Мадрид в мача срещу Леванте на 18 май.

„Взех решение да напусна, за да видя други неща. Имам нужда от нови предизвикателства. Беше ми трудно да поема по този път, но това е, което чувствам и това е, от което се нуждая“, добави френският футболист.

„Разговарях с Чоло, а след това и с Хил Марин, както и с хората от ръководството. Винаги ще помня Атлетико и винаги ще го нося в сърцето си“, продължи той.

„Благодаря за цялата любов, която ми дадохте феновете. Тук спечелих първите си купи и важни трофеи в кариерата. Това бяха невероятни моменти. Винаги ще ги помня. Винаги ще нося в сърцето си Атлетико Мадрид. Изминаха пет невероятни години, в които много се наслаждавах и оставих всичко на терена“, каза още Антоан Гризман.

Гризман се очаква да продължи кариерата си в Барселона. Каталунците ще активират на 1 юли освобождаващата клауза, която е записана в договора на френския футболист с Атлетико Мадрид.

Френските медии вече съобщиха, че Гризман е подписал петгодишен договор с Барселона.

Антоан Гризман има 256 мача за Атлетико Мадрид и 133 гола.