Халфът на Барселона Артур Мело е все по-близо до завръщането си в игра. Бразилецът напредва със своето възстановяване. 21-годишният футболист вече започна активни тренировки на терен с един от кондиционните специалисти на отбора.

Бразилецът работи усилено, за да се опита да съкрати, ако е възможно, периода за възстановяване след контузията, която получи. Целта пред Артур е да се завърне в игра за Ел Класико от Ла Лига, което е насрочено за 3 март на „Сантиаго Бернабеу“.

При всички положения старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде няма да взима прибързани решения относно Артур и неговото здравословно състояние, защото рискът може да не бъде оправдан. Той пострада в първия полуфинал за Купата на Краля срещу Реал Мадрид, като очакваното време за възстановяване е между 3 и 4 седмици.

При най-оптималните срокове той ще бъде готов за двубоя на „Бернабеу“. Другата оптимистична новина за треньора Валверде е, че Яспер Силесен е близо до своето завръщане. Холандският вратар е много вероятно да бъде готов да застане на вратата в решаващия полуфинален мач реванш за Купата на Краля срещу Реал Мадрид.