Испанското издание AS разкри какво е казал бранителят на Барселона Жерар Пике на нападателя на Атлетико Мадрид Диего Коста при изгонването на натурализирания испанец в дербито между двата състава от 31-ия кръг на Ла Лига.  

Коста трябваше да се прибере преждевременно в съблекалнята в 29-ата минута, след като си позволи неприлична реплика към рефера Жил Мансано. След като му бе вдигнат червен картон Коста, продължи да буйства, а Пике се стече, за да успокои страстите.

Според материал на AS защитникът, който е съотборник с голмайстора в националния на Испания, се обърнал към него с думите: „Млъкни вече! Какво искаш, да те накажат за 4 мача ли?“. След краткия разговор между двамата Коста пое към тунела.

Диего Коста и Жерар Пике

източник: Gulliver/Getty Images

По-рано медиите в Испания писаха, че Коста си е позволил нецензурни думи по адрес на майката на рефера.

След двубоя пък наставникът на „дюшекчиите“ Диего Симеоне обясни, че ако в действителност Коста си е позволил репликата, която арбитърът му е доверил, значи наказанието е справедливо.

Междувременно Коке разкри, че нападатеялт е помолил за извинение целия тим след мача на „Камп Ноу“, който „червено-белите“ загубиха с 0:2.