Ръководството на Атлетико Мадрид ще направи всичко по силите си, за да намери купувач на френското крило Тома Лемар през януарския трансферен прозорец, за да събере нужните средства за привличането на нов нападател.

Наставникът на мадридчани Диего Симеоне държи съставът му да бъде подсилен в предни позиции, но клубът трябва да продаде някой от играчите си, преди да купи нов, съобщава "Марка". "Дюшекчиите" са склонни да се разделят единствено с 24-годишния Лемар, който се представя неубедително от началото на сезона и няма нито един гол или асистенция в 21 мача до момента.

В момента фланговият футболист се възстановява от контузия, но агентът му Жорже Мендеш вече е натоварен със задачата да му намери купувач, като португалецът се е насочил към Висшата лига. Според испанския спортен ежедневник фаворит за подписа на Лемар е тимът на Арсенал, който вече разполага със солиден френски контингент в състава си.

Новият мениджър на "артилеристите" Микел Артета вече призна, че отборът ще се опита да се подсили през януари и днес ще проведе разговори със спортно-техническото ръководство по темата.

Атлетико плати 60 милиона евро на Монако за Лемар през лятото на 2018, като испанският клуб ще иска да си върне възможно най-голяма част от тази сума при продажбата му, но не е ясно дали Арсенал може да си позволи сериозна покупка този месец, след като клубът даде 72 милиона паунда за Никола Пепе през лятото. /БГНЕС