Най-скъпият футболист в историята на Атлетико Мадрид - Жоао Феликс търпи множество упреци заради представянето си от началото на сезона. Португалецът струваше на “рохибланкос” над 120 милиона евро, пристигайки на мястото на Антоан Гризман. Изминалите пет месеца от сезона обаче не са никак убедителни за него, а това рефлектира и върху резултатите на отбора.

Той има на сметката си едва четири гола и една асистенция във всички турнири. Тези показатели са регистрирани за 21 мача и над 1500 игрови минути. По-притеснително за феновете на “червено-белите” е представянето на Феликс в двубоите с грандовете. Към днешна дата Атлети игра с Барселона, Реал Мадрид и Ювентус, но в тях Феликс не блесна с нещо запомнящо се.

Жоао изпъкна с качествата си в предсезонните игри на Атлетико, но в официални мачове много рядко успява да се прояви с ключова роля за отбора. Все пак младежът има още половин сезон пред себе си, в който да възроди формата, която накара ръководството на столичани да брои такава колосална за клуба сума.