Тежък удар получи Атлетико Мадрид снощи. Освен поражението от Севиля с 0:1, "дюшекчиите" трябваше да преглътнат и загубата на двама от най-важните си играчи за следващия двубой с Бетис. Голмайсторът Луис Суарес и Маркос Йоренте получиха жълти картони, които ще им донесат наказания и ще пропуснат гостуването на устремилия се към класиране за Лига Европа тим от Севиля. Много глупав картон си изкара Суарес, който първо се опита да изкара официално предупреждение на Маркос Акуня с преиграване на фаул срещу него, а след това продължи с опитите си да го провокира. 
 
Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не скри разочарованието си от загубата, която завърза още повече борбата за титлата в Ла Лига. Преднината на отбора му пред Реал Мадрид е само 3 точки, а евентуална победа на Барселона тази вечер срещу Валядолид ще приближи каталунците на точка от първото място.  
 
„Тежък мач. Знаехме, че ще бъде трудно. От 30-ата минута започнахме да играем по-добре, но не създадохме много опасни моменти пред вратата на домакините. След средата на второто полувреме отстъпихме, макар че Ермосо и Корея пропуснаха голови шансове. Остават още 9 мача и трябва да ги изиграем като финали", каза Симеоне след мача.