Футболистите на Атлетико Мадрид няма да правят шпалир, с който да поздравят Реал Мадрид за спечелената Суперкупа на Испания при срещата между двата тима в четвъртък вечер в турнира за Купата на краля в Испания.

"Изпитваме огромно уважение към нашия противник, техния треньор и техните футболисти. Поздравяваме ги, но нашите фенове са на първо място, така че уважаваме нашите фенове", коментира старши треньорът на Атлетико Диего Симеоне.

Атлетико не поздрави Реал с шпалир и при домакинството си след спечелената от съперника титла в Ла Лига през 2022 година.

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти коментира, че неговият отбор би постъпил различно.

"Уважавам решенията на всеки клуб. Мисля, че е напълно ОК, ако го направят и ОК, ако не го направят. Не отдавам важност на това. Всеки може да прави каквото искат, Реал Мадрид прави нещата различно. Няма да навлизам в тази тема. Ако можехме да избираме, щяхме да изберем това, което е най-добро за нас", каза Анчелоти.

Италианският специалист добави, че очаква по-труден мач в сравнение със срещата между двата тима в Саудитска Арабия в полуфиналите за Суперкупата.

"Изправяме се срещу много силен отбор и съм убеден, че ще ни бъде по-трудно. Това е друг турнир и двата тима искат да стигнат до трофея. Всеки двубой е различен. Каквото и да е станало в предищните мачове, няма да повлияе на утрешния сблъсък", допълни Карло Анчелоти.

Реал Мадрид е настоящият носител на Купата на краля в Испания, докато Атлетико Мадрид не е печелил надпреварата от 2013 година.