Отборът на Атлетико Мадрид победи с 1:0 Севиля и така си осигури място на полуфиналите за Купата на краля. Победата бе донесена с гол на Мемфис Депай.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Още в 5-ата минута Алваро Мората успя да стреля с глава към вратата на гостите, но стражът на Севиля се справи.

В 24-ата минута Маркао извърши нарушение в собственото си наказателнот и съдията посочи бялата точка. Антоан Гризман изпълни дузпата, но не успя да вкара.

В 31-ата минута отново Алваро Мората бе намерен с центриране. Нападателят стреля с глава, но този път над напречната греда.

Гризман бе близо до втори гол в 53-ата минута, когато достигна до прехвърлящо подаване и шутира. Изпълнението му мина опасно близо до целта.

Седем минути по-късно французинът се разписа, но радостта на "дюшекчиите" продължи кратко, тъй като попадението бе отменено заради засада.

В 64-ата минута Маркао беше намерен с центриране в наказателното, но неговият удар ниско в средата на вратата бе слаб и уловен с лекота от Ян Облак.

Четири минути след това Мемфис Депай пък се разписа, но и неговото попадение бе отменено заради засада.

В 79-ата минута Атлетико Мадрид най-после стигна до гола, след като Анхел Кореа намери Мемфис Депай, а той я прати в мрежата за 1:0.

Серхио Рамос имаше добра възможност пет минути преди края на редовното време. Ветеранът получи от корнер и шутира, но над напречната греда.

Дълбоко в добавеното време Хесус Хил Мансано отсъди дузпа, след като Пабло Бариос повали един от съперниците си в собственото наказателно. ВАР преразгледа ситуацията и в крайна сметка главният съдия отмени решението си.