Атлетико Мадрид прекъсна серията си от две поредни загуба в Ла Лига, след като постигна късен успех с 2:1 като гост на Виляреал. Срещата беше от 30-ия кръг на испанското първенство. 

Аксел Витсел откри резултата в 9-ата минута, а в началото на втората част Александър Сьорлот изравни. Победата на "дюшекчиите" донесе Саул Нигес в 87-ата минута. 

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Така мадридският клуб върна четвъртото си място във временното класиране в 58 точки, изпреварвайки Атлетик Билбао, който е с две по-малко. 

Виляреал, който беше в серия от 4 поредни победи преди днешната среща, заема 10-о място с 38 точки. 

Атлетико поведе в 9-ата минута с гол на Аксел Витсел. Белгиецът се разписа с глава след центриране на Родриго Рикелме. До края на първата част гостите можеше да вкарат и втори гол, но Маркос Йоренте и Рикелме пропуснаха. 

Пет минути след подновяването на играта "жълтата подводница" изравни. Жерар Морено намери Александър Сьорлот, който с удар от близка дистанция вкара за 1:1. 

В 85-ата минута Алваро Мората пропусна да се разпише след центриране от корнер. Минута по-късно с пропуск се отличи и Дани Парехо. 

В 87-ата минута гостите стигнаха до победен гол. Сесар Аспиликуета подаде към Саул. Халфът се справи с противников защитник и с прецизен удар матира вратаря за крайното 2:1.