Атлетико Мадрид приема Барселона в двубой от 16-ия кръг на Ла Лига. Каталунците имат шанс да дръпнат на върха с три точки пред Реал Мадрид. Срещата между "дюшекчиите" и Барса започва в 22:00 часа и ще бъде излчъчвана пряко в ефира на MAX Sport 4.

Шави Ернандес няма да може да разчита на Роберт Левандовски, след като той не пътува с тима за срещата. Полякът получи три мача наказание след червен картон срещу Осасуна, но въпреки това игра срещу местния съперник Еспаньол в предишния кръг на испанския шампионат. Това донесе на Барселона много главоболия, тъй като Еспаньол предприе съдебни мерки срещу големия си противник заради нерегламентирано участие на Левандовски в срещата. 

Жорди Алба също няма да е на линия за мача срещу Атлетико Мадрид, който може да се превърне в сериозна заявка за спечелването на Ла Лига от страна на каталунците. Барселона има равни точки с Реал Мадрид преди двубоя довечера и ще може да се възползва от грешката на "лос бланкос" срещу Виляреал. Кралския клуб загуби с 1:2 своята среща.

Атлетико Мадрид пък се бори за мястото си в топ 4, намирайки се именно на четвъртата позиция в класирането, но победа срещу Барса би дало преднина на "дюшекчиите" пред петия - Виляреал, както би притиснала четвъртия - Реал Сосиедад, който е само с две точки пред мадричани. 

Диего Симеоне няма да може да разчита на Марио Ермосо, който си изкара червен картон при победата на Атлетико Мадрид срещу Елче с 2:0.

Съдия на срещата ще бъде Хосе Луис Мунуера Монтеро.


Атлетико Мадрид - Барселона

Атлетико: Облак, Молина, Савич, Хименес, Мандава, Бариос, Коке, Йоренте, Караско, Гризман, Жоао Феликс

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Бускетс, Де Йонг, Гави, Педри, Дембеле, Фати