Атлетико Мадрид постигна трудна, но важна победа като гост на Леванте в осминафиналната фаза на Купата на Краля. Головете за "дюшекчиите" бяха дело на Алваро Мората и Маркос Йоренте.

Мачът бе изключително равностоен, като през първото полувреме домакините имаха предимство, а гостите от Мадрид отправиха едва един удар, който бе и неточен. В 25-та минута Мохамед Булдини откри резултата за Леванте, но голът бе отменен поради засада. Десетина минути преди края на редовното време на първата част Пабло Андрес стреля от ръба на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от дясната греда.

През второто полувреме Атлетико Мадрид реагира и в 54-та минута Маркос Йоренте демонстрира страхотен поглед и подаде към Алваро Мората, който от вътрешността на пеналтерията отправи удар, за да открие резултата. В първата минута на добавеното време Науел Молина отигра добре към Маркос Йоренте, който отрави нисък удар към мрежата, за да удвои резултата и да гарантира класирането на Атлетико Мадрид на четвъртфинал за Кпата на Краля.

В друга среща от осминафиналите Бетис победи Осасуна след дузпи, като двата отбора завършиха 1:1 в редовното време и си размениха по още един гол в продълженията. Попаденията за домакините бяха дело на Уилям Карвальо и Юсуф Сабали, а за гостите точни бяха Давид Гарсия и Рубен Гарсия.

Срещата бе интересна, като чистите голови положения не бяха много на брой. Първата сериозна ситуация дойде чак в добавеното време на първата част, когато Уилиан Жозе стреля от пряк свободен удар, но Серхио Ерера успя да направи страхотно спасяване. През втората част отново Уилиан Жозе създаде интересно положение, след като подаде от границата на наказателното поле, но защитник на Осасуна изчистти в последния възможен момент.

В 62-та минута топката достигна до Уилям Карвальо, който зад линията на наказателното поле не се поколеба и отправи удар в долния ляв ъгъл, без да остави шансове на Ерера - 1:0 за Бетис. Осасуна реагира в първата минута на продължението на срещата, след като Давид Гарсия скочи високо, за да засече центриране и заби топката с глава зад вратаря, в горния му ляв ъгъл - 1:1.

В 103-та минута Лорен Морон сервира топката на Юсуф Сабали, който отигра с глава в опразнената врата, за да даде отново аванс на домакините - 2:1 за Бетис. Три минути след това Рубен Гарсия овладя топката след рикошет и отправи нисък удар от границата на наказателното поле, който попадна в долния десен ъгъл. Браво нямаше как да реагира - 2:2.

Последваха дузпи, като за Бетис пропуснаха Серхио Каналес и Гуидо Родригес, а за Осасуна и четиримата изпълнители не сбъркаха, което ги изпрати на четвъртфинал за Купата на Краля.