Отборите на Алмерия и Атлетико Мадрид завършиха при резултат 1:1 в мач от 17-ия кръг на Ла Лига. Двата тима си разделиха по една точка, след като си размениха по гол в първото полувреме. В 89-ата минута на мача пък мадричани останаха с човек по-малко. 

Gulliver/GettyImages
19 снимки

"Дюшекчиите" излязоха напред в резултата след гол на Анхел Кореа. Аржентинецът се разписа в 18-ата минута на срещата. 

Резултатът бе изравенен още в рамките на първото полувреме. Ел Билал Туре възстанови равенството в 37-ата минута.

В 50-ата минута Паблио Бариос от състава на Атлетико Мадрид стигна до избита топка в наказателното поле на Алмерия, но не успя да я прати във вратата на домакините, след като я изстреля високо над напречната греда.

Десет минути по-късно пък Туре, който реализира първото попадение за Алмерия, имаше нов страхотен шанс да се разпише. Той се извиси в наказателното поле и стреля с глава, но топката мина встрани от вратата. 

В 81-ата минута Иниго Игуарас от домакините бе изведен на отлична позиция за изстрел. Той обаче разочарова с изпълнението си и прати топката високо над вратата. 

Минута преди края на редовното време Серхио Регилон си изкара втори жълт и червен картон. Испанският защитник се появи от пейката по-рано в срещата, а в 85-ата и 89-ата минута получи двата си жълти картона. 

Атлетико Мадрид заема четвъртата позиция в Ла Лига с 28 точки, толкова имат Виляреал и Реал Бетис, като вторите са с мач по-малко. Тази точка пък помогна на Алмерия да се изкачи до 13-то място, изпреварвайки Еспаньол.