Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне има намерение да подсили своя офанзивен вал, като това може да се случи още през януарския трансферен прозорец.

Аржентинският специалист е притеснен от състоянието на Диего Коста, който ще пропусне всички мачове на отбора през януари, а най-вероятно и през февруари. Именно заради това Симеоне иска да подсили своя отбор с нов нападател. Наставникът на Атлетико Мадрид се е спрял на Максимилиано Гомес от Селта Виго.

22-годишният футболист има договор с галисийци до 2022 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 50 милиона евро.

Симеоне е набелязал Гомес, защото начинът му на играе е много сходен с този на Диего Коста.

Спортният директор на Атлетико Мадрид Андреа Берта вече се е заел със задачата да разбере при какви условия Гомес може да премине на „Уанда Метрополитано“.

Първият основен проблем за Атлетико е свързан с лимита на заплатите, наложен от Ла Лига. Джони Кастро бе преотстъпен на Уулвърхемптън през миналото лято именно, защото клубът покрива поставения лимит с настоящите 20 футболисти, с които разполага.

Ако Джони бе картотекиран, Атлетико щеше да надвиши сумата от 293 милиона евро, които са отпуснати за заплати на играчи и на треньорския персонал. В този смисъл „дюшекчиите“ първо ще трябва да продадат някой футболист през януари, преди да подпишат с нов.

Второто препятствие пред Атлетико Мадрид за привличането на Макси Гомес е освобождаващата клауза от 50 милиона евро, която на този етап изглежда непосилна за столичани.

Възможно е все пак Селта и Атлетико Мадрид да постигнат благоприятно споразумение и за двата клуба.