Отборът на Атлетико Мадрид надви с 2:0 Валенсия в мач от 22-ия кръг на Ла Лига. Така "дюшекчиите" записаха втора поредна побеад в първенството и общо четвърта във всички турнири. Възпитаниците на Диего Симеоне изпреварват Барселона на третото място 44 точки, докато "прилепите" са осми с актив от 32 пункта.

Началото на двубоя бе равностойно. Гостите имаха претенции за дузпа в 36-ата минута за игра с ръка на Стефан Савич. Положението бе разгледано с ВАР, но решението бе, че нарушение няма.

В добавеното време на първата част домакините стигнаха до откриване на резултата. Антоан Гризман прати страхотен дълъг пас към Самуел Лино, който овладя и напредна в наказателното поле, след което успя да прати топката във вратата за 1:0.

В 57-ата минута "дюшекчиите" удвоиха преднината си. Науел Молина бе изведен пеналта и центрира остро във вратарското поле, където Мемфис Депай плонжира и с глава отбеляза за 2:0.

В 72-ата минута ВАР отново не бе на страната на "прилепите", когато първо бе отсъдено нарушение за дузпа на Хосе Гая, но след преразглеждане на ситуацията съдията промени решението си.