Ръководството на Атлетико Мадрид предприе спешни мерки в опита си да задържи Люка Ернандес в отбора и да попречи на негов трансфер в Байерн Мюнхен, информира „AS“.

Представителите на испанския клуб ще проведат среща с агента на френския национал – Маноло Гарсия Килон, която ще се състои по-късно днес.

В Атлетико Мадрид са притеснени от контактите между Байерн Мюнхен и Ернандес.

Лукас Ернандес има договор с Атлетико Мадрид до лятото на 2024 година, но в него има записана освобождаваща клауза, която е в размер на 80 милиона евро. Германският гранд обмисля нейното активиране, за да привлече защитника още през януарския трансферен прозорец.

От Атлетико Мадрид са насрочили срещата с Килон, за да обсъдят подновяването на договора на Ернандес, както и да предложат завишени финансови условия на защитника.

Според повечето информации, Байерн има вече постигната договорка с френския национал, който ще подпише четиригодишен договор с баварците.

22-годишният ляв бек е част от плановете на баварците за обновяване на състава.

Ернандес дебютира за Атлетико през декември 2014 година и се превърна във важна част от състава на Диего Симеоне.

Ако сделката с Байерн се осъществи, Ернандес ще стане вторият най-скъп защитник в света след Върджил ван Дайк, за когото Ливърпул плати 75 милиона паунда.