Луис Суарес се разписа два пъти през второто полувреме и Атлетико Мадрид стигна до равенство 2:2 срещу Реал Сосиедад на собствения си стадион, но дори и с двата пропилени гола преднина баските оглавиха класирането в испанското първенство. Те са с 21 точки и с една пред отборите на Реал Мадрид и Севиля, а Атлетико е с 18.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Реал Сосиедад поведе в резултата в седмата минута на мача, когато Александър Сьорлот получи подаване от Александър Исак на границата на наказателното поле и изпрати топката във вратата на Атлетико за 1:0. Домакините пък отговориха пет минути преди края на частта, когато Фелипе засече центриране с глава, но изпрати топката встрани от лявата греда.

Баските вкараха за втори път три минути след началото на второто полувреме чрез Исак, който бе точен от пряксвободен удар, но Суарес бързо изравни. В 61-та минута той получи подаване от португалския национал Жоао Феликс и се разписа с глава в долния десен ъгъл.

Суарес вкара втория си гол в 77-та минута, когато Атлетико получи дузпа. Уругваецът стреля отново в долния десен ъгъл и не остави шанс на Алекс Ремиро за крайното 2:2.