Атлетико Мадрид спечели с 2:1 като домакин срещу Атлетик Билбао в отложен мач от Ла Лига. Проблемите, които съпътстват "дюшекчиите" напоследък се видяха и този път, след като кастилци се оказаха догонващи в резултата след попадение на Минуаин. Бяха нужни над 20 минути, за да може "рохибланкос" да се мобилизират и да изравнят в самия край на първата част чрез Йоренте преди Суарес да донесе ценните три точки за столичани през второто полувреме.

Така 10-кратните първенци на Испания дръпнаха на 6 пункта пред втория Барселона при равен брой изиграни срещи и на 8 пред шампионите от Реал Мадрид.

Тази вечер наставникът на "лос колчонерос" Диего Симеоне се превърна в най-дълго служилия треньор на отбора с 309 двубоя във всички турнири, задминавайки покойния Луис Арагонес.


В 21-ата минута Иняки Уилямс центрира от десния фланг към непокрития в наказателното поле Икер Муниаин, който засече по малко нескопосан начин, но дефектът се превърна в ефект и изненада Облак за 0:1.

Домакините отговориха в края на първата част, когато Лемар сложи топката на глава на Маркос Йоренте и след рикошет в Нуньес влетя неспасяемо в мрежата за 1:1.

В 50-ата минута Йоренте изведе Суарес отдясно в наказателното поле, той финтира Нуньес, който го повали и съдията посочи бялата точка. Уругваецът застана зад бялата точка и не сбърка, пращайки вратаря в обратния ъгъл на изпълнението - 2:1.

В 84-ата минута Йоренте получи пас в пеналтерията и шутира по диагонала, но в аут.

В 92-ата минута Нуньес засече с глава в наказателното, но не му достигна височина и Облак улови.