Отборите на Атлетико Мадрид и Валенсия се изправят един срещу в непредвидим сблъсък от 22-ия кръг в испанската Ла Лига. Срещата е днес от 22:00 часа и ще можете да я наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 4.

„Дюшекчиите“ ще се опитат да си върнат самочувствието с една победа тази вечер, след като в рамките на няколко дни отпаднаха от турнира за Суперкупата на Испания, а по-рано през седмицата се простиха с надеждите си за триумф и в Купата на Краля след загуба от Реал Сосиедад.

Защитата на титлата в Ла Лига също не върви никак добре. Тимът на Диего Симеоне заема четвъртата позиция към момента с актив от 33 точки, на цели 16 точки от лидера и градски съперник Реал Мадрид. В последния кръг „рохибланкос“ направиха голово реми от 2:2 като гост на Виляреал.

Валенсия, от своя страна, също не е постоянен в изявите си. „Прилепите“ нямат победа в последните си 2 мача и заемат деветото място с 29 точки, на три от зона Европа. Тимът на Хосе Бордалас обаче се класира на ¼-финал за Купата и продължава да мисли за спечелване на трофей през кампанията.

За тази среща наставникът на Атлетико Чоло Симеоне няма да може да разчита на контузените Антоан Гризман и Маркос Йоренте, докато Джофри Кондогбия е наказан. За Валенсия аут пък са Габриел Паулища, Хосе Луис Гая и вратарят Яспер Силесен. Под въпрос остават Даниел Вас и Карлос Солер.

По-рано през сезона двата тима направиха зрелищно 3:3 на „Местая“ през ноември.

КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


22:00 часа | АТЛЕТИКО МАДРИД – ВАЛЕНСИЯ

Ла Лига, 22-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

АТЛЕТИКО МАДРИД (4-4-2): 13. Ян Облак – 24. Симе Вършалко, 2. Хосе Мария Хименес, 22. Марио Ермосо, 12. Ренан Лоди – 21. Яник Караско, 6. Коке, 6. Родриго де Пол, 11. Тома Лемар – 19. Матеуш Куня, 9. Луис Суарес

Старши треньор: Диего Симеоне

ВАЛЕНСИЯ (4-4-2): 1. Хауме Доменек – 3. Тони Лато, 15. Омар Алдерете, 12. Муктар Диакаби, 2. Тиери Корея – 11. Елдер Коща, 6. Уго Гиямон, 8. Урош Рачич, 20. Димитри Фулкие – 7. Гонсало Гедеш, 19. Уго Дуро

Старши треньор: Хосе Бордалас


Главен съдия: Исидро Диас де Мера Ескудерос, Испания

Стадион: „Уанда Метрополитано“, Мадрид, Испания