Атлетико Мадрид продължава да е отборът с най-добра защита от началото на сезона в Ла Лига. "Дюшекчиите" са допуснали едва 5 попадения в 9-те кръга от началото на кампанията и само четири тима са успели да разпечатат вратата на Ян Облак - Валенсия, Селта (на два пъти), Ейбар и Виляреал.

Всички тези голове падат през втората част и при отсъствието на лятната покупка от Виляреал халф Родриго Ернандес Касканте - Родри.

22-годишният играч бе заменен на почивката на двубоя с "жълтата подводница" от последния кръг и Атлетико отново се опари, допускайки изравняване - 1:1 и загуба на 2 ценни точки в борбата за върха.

Родри се превърна във стабилен фундамент след пристигането си на "Уанда Метрополитано". Той е изиграл 620 минути от възможни 1110 от началото на сезона. Головата разлика на тима при наличието на Родри в Примера е 3:0, докато в Шампионската лига - 3:1.

Без Родри Атлетико вкарва повече - 7 гола, но е допуснал всичките си пет попадения. Изглежда, че момчетата на Диего Симеоне имат нужда да бъдат в компанията на младия си колега на зеления килим.