Атлетико Мадрид взе реванш от Реал Мадрид за загубата в полуфиналите за Суперкупата на Испания и го острани от турнира за Купата на краля. "Дюшекчиите" се наложиха над "белите" с 4:2 на "Сивитас Метрополитано". И този мач, подобно на срещата в Рияд през миналата седмица, премина през продължения. Редовното време завърши 2:2. Домакините поведоха в 39-ата минута чрез Самуел Лино, а в края на първата част Ян Облак си вкара автогол. В 57-ата минута Алваро Мората отново изведе "рохибланкос" напред в резултата, но в 82-ата минута Хоселу възстанови равенството. В 100-ата минута Антоан Гризман вкара трети гол за Атлетико, а крайният резултат оформи Родриго Рикелме минута преди края на второто продължение. 

Така възпитаниците на Диего Симеоне намериха място сред осемте най-добри в турнира, докато Реал ще се съсредоточи в Ла Лига и Шампионската лига. Останалите отбори, които продължават към четвъртфиналите са Барселона, Майорка, Севиля, Реал Сосиедад, Селта, Атлетик Билбао и Жирона. 

Gulliver/GettyImages
79 снимки

Двата отбора започнаха предпазливо, като никой не искаше да предприеме рискове. Постепенно "белите" заиграха по-добре. В 11-ата минута Джуд Белингам се обърна технично в наказателното поле и отправи удар, който срещна гредата. Малко след това шут на Винисуис премина покрай вратата. 

В 21-ата минута Родриго се озова очи в очи с Ян Облак и шутира в левия ъгъл, но не успя да го преодолее. След това словенецът скъси ъгъла на Винисиус и не му позволи да го преодолее. Седем минути след това удар от далечна дистанция на Саул Нигес не намери очертанията на вратата. Малко след това Алваро Мората опита акробатичен удар, но не затрудни Андрий Лунин. 

В 38-ата минута Федерико Валверде отправи удар от границата на наказателното поле, но не затрудни Ян Облак. Минута по-късно Атлетико поведе. Родриго Де Пол опита центриране, което Антонио Рюдигер в опита си да изчисти продължи към далечната греда, където Самуел Лино беше непокрит. Бразилецът насочи топката покрай Лунин за 1:0. 

В първата минута на продължението на първото полувреме Реал стигна до изравнителен гол. Лука Модрич центрира остро в наказателното поле, където Ян Облак не успя да се намеси добре и прати топката във вратата си за 1:1. 

Второто полувреме започна силно за гостите. Първо Белингам навлезе в наказателното поле и опита подаване към свой съотборник, което беше пресечено. След това Родриго получи извеждащ пас, но Облак внимаваше и успя да го изпревари. 

В 57-ата минута противно на случващото се на терена Атлетико отново поведе. Коке опита да намери Алваро Мората в наказателното поле. Лунин изби топката, но право в крака на Антонио Рюдигер, а след това за Мората не представляваше трудност да вкара на празна врата за 2:1. 

В 66-ата минута Мората получи страхотно подаване в наказателното поле, но от отлична позиция не успя да реализира. Десет минути след това гредата спаси домакините. Родриго нанесе удар, който стрещна страничния стълб. 

В 82-ата минута Реал Мадрид отново изравни. Винисиус пусна към Белингам в отляво в наказателното поле. Англичанинът центрира към Хоселу на далечната греда и непокритият нападател с глава вкара за 2:2. 

В добавеното време на втората част Рюдигер центрира на далечната греда, където Винисиус опита удар от малък ъгъл. Облак успя да избие, като топката отиде в Аксел Витсел. Белгиецът опита да изчисти, но прати кълбото право в Хосе Мария Хименес, след което топката премина опасно над гредата. 

Атлетико поведе за трети път в 100-ата минута. Тогава Винисиус сбърка отдясно в своята половина и топката се озова в Антоан Гризман. Французинът овладя до аутлинията, навлезе навътре в наказателното поле, като бразилецът не успя да го спре, и с мощен удар от малък ъгъл разстреля Лунин за 3:2. 

В 108-ата минута Тони Кроос проби отляво и центрира в наказателното поле, където Белингам засече топката, но не затрудни Облак. Две минути след това гол на "белите" беше отменен. Хоселу нанесе удар, който рикошира в защитник и се озова в Белингам. Англичанинът също шутира, но топката отново беше спряна от играч на домакините. От това се възползва Дани Севайос, който беше най-съобразителен и прати кълбото във вратата. Голът обаче беше отменен, тъй като Белингам беше в положение на засада при удара на Хоселу. 

Малко след това Белингам свали топката за Рюдигер, а германецът стреля опасно от десетина метра, но покрай целта. 

В 119-ата минута "дюшекчиите" сложиха точка на спора с четвърти гол. Домакините организираха много опасна контраатака, при която Мемфис Депай получи пред наказателното поле. Нидерландецът пусна към друга резерва Родриго Рикелме, който със силен удар вкара за 4:2. 


Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 4:2

1:0 Самуел Лино (39)

1:1 Ян Облак (45+1-автогол)

2:1 Алваро Мората (57)

2:2 Хоселу (82)

3:2 Антоан Гризман (100)

4:2 Родриго Рикелме (119)

Атлетико: Ян Облак, Хосе Мария Хименес, Марио Ермосо, Самуел Лино, Аксел Витсел, Маркос Йоренте, Родриго де Пол, Саул Нигес, Коке, Антоан Гризман, Алваро Мората

Треньор: Диего Симеоне

Реал Мадрид: Андрий Лунин, Дани Карвахал, Начо Фернандес, Антонио Рюдигер, Ферлан Менди, Едуардо Камавинга, Лука Модрич, Федерико Валверде, Джуд Белингам, Родриго, Винисиус

Треньор: Карло Анчелоти