Отборът на Атлетико Мадрид завърши сезон 2021/2022 в Ла Лига с победа. „Дюшекчиите“ стигнаха до успех с 2:1 като гост на Реал Сосиедад в двубой от последния 38-и кръг на първенството, като по този начин столичани завършиха на трето място в крайното класиране и се окичи  с бронзовите медали.

Всички голове в срещата паднаха през второто полувреме и бяха дело на Родриго де Паул в 50-ата и Анхел Корея в 69-ата минута за гостите, а Йон Гуриди се разписа за „баските“ в 93-ата минута.

БГНЕС / BGNES
24 снимки

Иначе, Александър Исак имаше шанс да изведе своя тим след половин час игра, но ударът му се отби от гредата. В 46-ата минута пък Атлетико беше близо до попадението, но удар на Матеус Куня също срещна напречната греда.

„Рохибланкос“ поведоха в резултата в 50-ата минута, когато Родриго де Паул отбеляза красиво попадение с красив удар от далечна дистанция - 0:1.

В 69-ата минута Коке беше на добра позиция да отбележи втори гол, но реши да комбинира с Анхел Корея, който все пак се разписа за 0:2.

В третата минута от добаевното време на мача „баските“ стигнаха до почетен гол, дело на Йон Гуриди с глава отблизо.

С тази победа Атлетико Мадрид събра актив от 71 точки и завършва сезона на 3-ото място. Реал Сосиедад пък остава на шестата позиция с 62 точки и догодина ще участват в турнира Лига Европа.