Барселона и Атлетико Мадрид ще трябва да намерят решение в ситуация, която изглежда невъзможна за компромис. Става дума за бъдещето на Жоао Феликс.

Плановете на Барселона за играча станаха ясни в последните седмици. Президентът на „каталунците“ Лапорта е сред сериозните почитатели на нападателя и се надява той да продължи да играе за отбора. Но идеята е сделката с Атлетико Мадрид отново да е за наем и да бъде добавена клауза за купуване на футболиста през лятото на 2025 за 30 милиона евро.

Mundo Deportivo информира, че към момента между Барселона и Атлетико Мадрид не е имало специална среща по темата. Мадридкият клуб би желал да се освободи от футболиста по най-бързия възможен начин. Но това изобщо не означава, че биха се съгласили на нов наем. Атлетико Мадрид иска 60 милиона евро за Жоао Феликс с постоянен трансфер. Наставникът на мадридския тим Диего Симеоне лично е настоял да се намери бързо решение за нападателя, за да може да инвестира получените пари в нови футболисти.

Всичко това предвещава проблеми в разговорите за играча, от което е много вероятно да се възползва трети отбор. Жорже Мендеш е наясно с всички обстоятелства и би опитал да намери трети отбор, който да се възползва от създадената ситуация.