Барселона може да си навлече огромни проблеми заради Антоан Гризман. Според "Кадена СЕР", каталунците са започнали контакти с френския нападател още през ноември миналата година, а през март вече са имали предварителен договор с него. 

В средата на май звездата обяви, че напуска Атлетико Мадрид, като се очаква на 1 юли да подпише официално с "блаугранас". Въпросната дата се изчаква, за да падне откупната му клауза от 200 млн. на 120 млн. евро. 

Проблемът в случая е, че никой клуб няма право да преговаря с играч, който има повече от 6 месеца оставащи от договора си с настоящия си тим. Когато е бил осъществен първоначалният контакт през ноември, Гризман е бил обвързан за още три години и половина с "дюшекчиите". 

В Атлетико са разочаровани от поведението на конкурента и звездата си и обмислят жалба до ФИФА. Ако тя бъде уважена, каталунците може да получат наказание да не подписват с нови попълнения за следващите две години. 

От "Кадена СЕР" обявиха, че разполагат с писмени доказателства за нерегламентираните контакти между Гризман и Барселона и могат да ги покажат при поискване. Точно това се очаква да донесе огромните главоболия за испанския шампион.