Атлетико и Реал играят при 1:1 в дербито на Мадрид, което има огромно значение в борбата за титлата в Испания този сезон. Луис Суарес (15) вкара за домакините, Карим Бензема (88) се разписа за Кралския клуб. Така тимът на Зидан не успя да намали изоставането си в класирането на Ла Лига от съперника си.
 

Хиляди фенове на домакините се събраха пред стадиона преди мача, за да изразят подкрепа към любимия си отбор. Още в 3-ата минута Варан влезе необмислено в краката на Луис Суарес и "дюшекчиите" получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана уругваецът, но ударът му срещна стената и излезе в корнер. 

Суарес изригна в 15-ата минута, когато отбеляза гол, за който ще се говори дълго. Той бе изведен зад защитата на Реал от Йоренте и с външен фалц с десния крак не остави шансове на Куртоа за 1:0.

В 31-ата минута Родриго бе съборен пред наказателното поле на Атлетико, но Диего Симеоне оспори съдийското решение и получи съвет от рефера да се успокои и да не реагира толкова бурно. 

Луис Суарес можеше да вкара втори гол в 38-ата минута, но този път завършващият му удар не затрудни Куртоа. В 41-ата минута футболистите на Реал поискаха дузпа за игра с ръка на Фелипе в наказателното поле, но след консултация с ВАР реферът отказа да посочи бялата точка. Решението му вбеси Зидан, който не скри разочарованието си.
 
Второто полувреме започна с натиск на Белия балет и още в 48-ата минута добро взаимодействие между Бензема и Васкес внесе напрежение в наказателноот поле на домакините, но в крайна сметка успяха да се справят с цената на ъглов удар. Четири минути по-късно Начо с глава отправи удар, но право в ръцете на Облак.
 
Атлетико пропусна да нанесе решаващ удар в 53-ата минута, когато Варан и Васкес допуснаха Караско да шутира от удобна позиция, но Тибо Куртоа спаси с вещина. В следващата минута пак вратарят на Реал остави отбора си в мача, не позволявайки на Луис Суарес да го преодолее за втори път. 
 
Атаките на "дюшекчиите" зачестиха и в 61-ата минута през Анхел Кореа се откри чудесен шанс, но той не го използва. 
 
Едва в 71-ата минута Ян Облак бе поставен на изпитание от Валверде, който шутира силно, но стражът на Атлетико плонжира и изби. Три минути по-късно и Бензема опита безуспешно късмета си с удар от границата на наказателното поле.
 
Двойно спасяване на Ян Облак в 80-ата минута запази аванса на Атлетико. Валверде изведе Бензема сам срещу словенския вратар, който изби удара на французина, а след това и добавката му. Секунди по-късно голмайсторът на Реал се опита да изненада Облак от фаул, но отново сттражът спечели дуела между двамата.  
 
Две минути преди края обаче Облак капитулира след образцова атака на Каземиро и Бензема. Този път французинът ознаменува завръщането си след контузия с гол, който донесе точката на Реал Мадрид.

В последната минута Лука Модрич от фаул можеше да донесе пълния комплект точки на Реал Мадрид, но нестандартният му удар мина над вратата.

Атлетико Мадрид Реал Мадрид

източник: sofascore.com

 
LIVE / АТЛЕТИКО - РЕАЛ 1:1 / КЛАСИРАНЕ
 
1:0 Луис Суарес (15)
1:1 Карим Бензема (88)
 
АТЛЕТИКО: Облак, Савич, Трипиър, Фелипе, Ермосо, Коке, Караско, Лемар, Йоренте, Суарес, Кореа
 
Треньор Диего Симеоне

РЕАЛ: Куртоа, Начо, Варан, Менди, Модрич, Кроос, Каземиро, Васкес, Бензема, Асенсио, Родриго

Треньор Зинедин Зидан

Съдия Алехандро Ернандес