Треньорът на Атлетико Mадрид Диего Симеоне заяви, че не се притеснява от критиките по негов адрес относно практикувания стил футнол от страна на "дюшекчиите". 

Симеоне превърна Атлетико в един от най-сериозните тимове на европейската сцена през последните години, нарушавайки спокойствието на Реал Мадрид и Барселона в редица случаи през последните сезони. 

Мнозина обаче критикуват Симеоне, обявявайки, че практикуваният от неговия тим футбол е твърде дефанзивен и непривлекателен за окото. Самият Чоло обаче въобще не е заинтригуван от подобни спекулации. 

"Определенията, че съм дефанзивен треньор? Не ме дразнят. Във футбола никой не е прав. Аз се стремя към един конкурентен отбор, който винаги да е по-близо до победата, отколкото до загубата. Успяхме да го постигнем. Тези, които ме критикуват за тактиката ми, нека са щастливи. Аз знам от какво се нуждае тимът. Тъй като познавам клуба, знам какво трябва да се направи", сподели наставникът.

"Най-много ни навреди напускането на Люка Ернандес това лято, защото беше наше момче от школата ни, каквито са също Саул Нигес и Коке. Томас Партей е изключителен, защото вече пет години работим върху него. Люка премина през същия път", каза Чоло.