Спекулациите за нов мениджър на Манчестър Юнайтед се увеличават с всеки изминал ден след уволнението на Оле Гунар Солскяер. В медийното пространство вече се завъртяха половин дузина имена на специалисти, които евентуално може да заемат освободения от норвежеца пост, като сред тях са Маурисио Почетино, Зинедин Зидан, Лоран Блан, Ерик тен Хаг, Брендън Роджърс и Стив Брус.

Сега обаче „The Independent“ твърди, че ръководството на „червените дяволи“ обмисля и още един вариант в лицето на наставника на испанския шампион Атлетико Мадрид - Диего Симеоне.

На този етап се смята, че Маурисио Почетино е фаворит на шефовете на „Олд Трафорд“. Симеоне обаче също има своите поддръжници, а най-много за неговото назначение настоява вице-президентът Ед Уудуърд.

51-годишният Симеоне има доста сериозна визитка, като вече постигна немалко успехи откакто е начело на Атлетико Мадрид. Той на два пъти спечели титлата в Ла Лига, веднъж завоюва Купата и веднъж Суперкупата на Испания, на два пъти триумфира в Лига Европа, спечели и две Суперкупи на Европа, а освен това изведе „дюшекчиите“ и до два финала в Шампионската лига.

Аржентинецът има договор с Атлетико до 2024 година. Досега е имало немалко случаи, в които името му е спрягано за различни отбори, но Симеоне демонстрира лоялност към мадридчани и остана начело на тима вече 10 години.