Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че това, че не е печелил никога на „Камп Ноу“ го прави оптимист преди решаващия сблъсък срещу Барселона в голямото дерби от 31-ия кръг на Ла Лига.

Каталунците са лидери в класирането и имат аванс от 8 точки пред Атлетико Мадрид, а до края на сезона остават осем кръга. Единствено победа на „дюшекчиите“ изглежда, че може да заплете интригата в битката за титлата.

„Никога не съм печелил на „Камп Ноу“ и това ме прави оптимист“, коментира Симеоне.

„Ако спечелим утре срещу Барселона, но не и в следващите мачове, нищо няма да сме постигнали. Трябва да се опитаме да продължим да се подобряваме и да направим всичко, което е по силите ни, за да победим Барселона. В тази седмица успяхме да поддържаме баланс, приемственост и идентичността на състава“, добави той.

„Като всички вратари на големите отбори, Облак е от фундаментално значение за Атлетико Мадрид. Не съм виждал големи отбори без големи вратари. Ние сме един много силен отбор. Разполагаме с Облак и то не само през този сезон. През годините той е показвал, че е голям вратар“, продължи Чоло.

„Може да играем атакуващо от първата минута, а може и да изчакваме нашата ситуация. В мача е възможно да има и двете ситуации. За нас е важно да разберем и четем мача, за да подхождаме правилно във всеки един момент“, допълни аржентинецът.

„Не изпитвам страх от Меси, а уважение. Йерархията, която Барселона има и работата, която треньорът върши във всеки един мач заслужава уважение. Миналият сезон в Рим те имаха същата нощ, като нашата в Торино. Не успяха да спечелят всичко, но направиха дубъл, а след това взеха и Суперкупата на Испания. Сега те са в отлична позиция. Треньорът им е много добър, а играчите са способни и са свикнали да печелят. Валверде със своя стил на игра прави изключителен сезон.“

Симеоне бе попитан как оценява изпълнението на фауловете от страна на Меси и отговори: „Това е чисто качество. Имам моменти, когато прецизността се издига и това се случва с Меси.“

„Единствената възможност да се приближим до Барселона е да спечелим утре. Това ме кара да се чувствам много добре. Ние сме най-големият конкурент на Барселона през последните години и това означава, че играчите се представят страхотно“, каза още Диего Симеоне.