Наставникът на Атлетико Мадрид - Диего Симеоне, говори пред медиите преди двубоя с Райо Валекано от 24-ия кръг на Ла Лига. Основната тема на брифинга бе подновяването на контракта на аржентинеца с клуба до 2022 г.

"Не съм на място, на което мога да моля това или онова. На място съм, на което трябва да давам от себе си и да благодаря на футболистите, които имам. На играчите, които през 7-те години бяха причината да запазя работата си. Заради тях продължавам да се боря и да се състезавам", заяви специалистът.

"Дали се чувствам Кройф на Атлетико? Футболът и животът зависят от настоящето и от това, което ще дадеш. Имаме голямо предизвикателство пред себе си. Имаме млади хора, които трябва да израснат и причината да продължа в клуба са играчите, феновете, атмосферата...но най-вече играчите. Убеден съм, че може да растем заедно и да продължаваме да се борим. Убеден съм в стъпката, която направих", добави той. 

"В последните мачове очевидно загубихме концентрация. Трябва да се подобрим в този аспект. Анализирахме ситуацията и искаме да подобрим доста неща. Коке е много важен играч, но не трябва да се оправдаваме с неговото отсъствие", каза още Чоло.

“Срещу Бетис и Реал Мадрид ключовите ситуации не бяха на наша страна. Стремим се да се вгледаме в детайлите и да изчистим неточностите. ВАР също трябва да върви напред и да се подобрява. Мисля, че Мората и Диего Коща могат да бъдат на терена по едно и също време”, каза още Симеоне.

Атлети гостува на “Вайекас” утре от 17:15 часа.