Испанските грандове Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид) обединиха усилия, за да започнат набиране на средства за подпомагане на най-пострадалите семейства в испанската столица, засегнати от пандемията COVID-19.

"Столицата Мадрид отново посочи пътя към единство, саможертва и решителност. Изправени сме пред една от най-трудните ситуации в най-новата ни история, но ще го преодолеем заедно", каза президентът на Реал Флорентино Перес във видео, публикувано от двата клуба на сайтовете им почти в един и същи момент.

"Реал Мадрид и Атлетико Мадрид заедно лансират инициативата "Мадрид за Мадрид", която ще бъде в полза на най-уязвимите хора в нашето общество."

Президентът на Атлетико (М) Енрике Сересо добави: Целият град може да застане единен в подкрепа на нашата кампания, която трябва да помогне на хората, които минават през най-трудния етап в живота си".

Испания е втората най-засегната страна в Европа от пандемията от коронавируса, регистрирани са повече от 27 хиляди смъртни случая, от които 8000 са в столицата на страната.

Строгото и целенасочено блокиране на страната буквално парализира икономиката на страната. През миналия месец 5.2 милиона души са се регистрирали в бюрата по труда, за да получат социални помощи.