Диего Коста търси най-добрата си версия. Само три гола на сметката на атлетичния нападател от началото на сезона. Последното му попадение дойде при визитата на Монако (2:1) в Шампионската лига. И толкоз. От средата на септември Диего няма попадение. Двумесечна болезнена голова суша.

Атлетико Мадрид гостува на Барселона в следващия кръг на Ла Лига в опит да избута каталунците от върха. Голям шанс за испанеца с бразилски корени да се върне към най-плодотворните си дни.

Всички на "Уанда" се надяват Диего и Гризман да претворят смъртоносното си голово дуо от последния сезон, когато тимът стигна до трофея в Лига Европа, завърши втори в Испания и премаза Реал Мадрид (4:2) в двубоя за Суперкупата на Европа през август. Нещата в последните месеци обаче са различни. 

В събота Коста и Гризман отново ще водят познатото 4-4-2 на Ел Чоло. Диего трябва да респектира със своето присъствие, бързина и интензивност, отваряйки пространства за много техничния си и креативен колега. Голът е целта, безспорно.

Вратарите са готови да оберат шоуто на Атлетико Мадрид - Барселона
 
Все още сме в началото на сезона, но златният миг на нападателя до момента бе в онзи мач срещу Реал. Попадение още в първата минута. Яростен снаряд от почти нулев ъгъл, който даде преднина на Атлетико. Оттогава формата на Коста изглежда тръгна в низходяща посока.

Мачът с Барса обаче ще бъде много важна психологическа бариера за 30-годишния таран от Лагарто. В последните дни Алети работи усилено върху постройката и подхода си за срещата, но Диего ще бъде под светлината прожекторите, опитвайки да покаже най-доброто си лице. 

В последните седмици Коста страдаше от травма, който обаче вече е в миналото. Това бе време, в което играчът да поспре и да преосмисли играта си. Срещата в събота е денят "Д" за Диего Коста.

Валверде обича да залага на Семедо след паузите