Мениджърът на испанския Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че играчите трябва да се докажат на терена, защото само така отборът ще прогресира.

Испанският тим ще изглежда по коренно различен начин през новия сезон. Антоан Гризман, Диего Годин, Филипе Луиш, Лука Ернандес, Хуанфран и Родри, рекордното попълнение на Манчестър Сити, напуснаха „Уанда Метрополитано“ след края на изминалия сезон. За техни заместници бяха закупени Маркос Йоренте от Реал, Киърън Трипиър от Тотнъм, Марио Ермосо от Еспаньол и Жоао Феликс от Бенфика, който стана най-скъпото попълнение в историята на „дюшекчиите“.

„Ние мислим за настоящето, което е да се развиваме в тренировките, в самите мачове, всеки играч да може да разгърне пълния си потенциал. В края на сезона ще можем да кажем дали това е най-добрият ни състав или не. Не можеш да печелиш само с имена. Побеждаваш със силното си представяне и с играчите, които предоставят това, от което се нуждае тимът“, заяви аржентинският специалист.

Друго ново попълнение, Ектор Ерера, се завръща в родното си Мексико за съботната контрола срещу Атлетико де Сан Луис. Бившият играч на Порто е много въодушевен от възможността да направи своя дебют срещу Хетафе на 18 август.

„Никога не съм си представял, че ще играя в Ла Лига. Винаги ми е било мечта да достигна до Ла Лига, което е най-доброто първенство в света. Трябва да си подготвен за всякакви предизвикателства, защото се състезаваш с най-добрите“, сподели мексиканецът.

Автор: Дориан Делчев