Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че през тази година отборът му е доста по-добре поставен при евентуална битка за титлата в Ла Лига в сравнение с миналата година. След като традиционните претенденти Реал Мадрид и Барселона стартираха доста трудно и неубедително, Атлетико Мадрид за момента е единственият отбор без загуба от началото на сезона.

Те се намират на 2-о място с 23 точки от 9 мача, на точка от лидера Реал Сосиедад, но и с два мача по-малко.

"Момчетата се намират в добра форма и тя ни дава възможност да мислим за неща, които не са били възможни през миналия сезон. Те правят това, което се иска от тях и подобряват формата си с всеки изминат мач, който играят", заяви Симеоне на пресконференция преди мача с Валядолид утре. 

Атлетико отново ще може да разчита на Луис Суарес, след като уругвайският нападател се подложи на нов, пореден тест за COVID-19 и този път пробата е отрицателна. 33-годишният бивш футболист на Барселона има 5 гола в 6 мача през сезона в Ла Лига преди да бъде тестват положително преди прекъсването за националните отбори през ноември.

"Всички знаят за какво става въпрос, когато Луис играе. Трябва да продължим така, както го правехме досега, трябва да продължим да създаваме положения за гол", коментира още аржентинският треньор на дюшекчиите.

"Казах го миналата седмица, когато той не беше на разположение. Ние имаме футболисти, които ще дойдат по-късно със закъснение. Те са добри при играта във въздуха, имат и други качества, които ние трябва да изстискаме сега. И сега ще се опитаме да извлечем най-доброто и от Луис също така".

Симеоне обаче ще бъде без партньора на Суарес в атаката - Диего Коща, който има венозна тромбоза и изобщо не тренира. Също така и бранителят Хосе Мария Хименес е извън сметките, тъй като получи травма в бедрото по време на мача с Байерн Мюнхен в Шампионската лига (1:1). Крилото Яник Ферейра Караско пък ще се подложи на късен фитнес-тест, тъй като пропусна тренировката днес заради проблеми в коляното.