Наскоро в Испания писаха, че старши треньорът на Атлетико Мадрид - Диего Симеоне, ще напусне поста си през лятото след края на сезона. Сега Marca разкрива, че е много вероятно аржентинецът наистина може да си тръгне от „Сивитас Метрополитано“, но при едно условие.

Смята се, че договорът на Симеоне изтича в края на този сезон и няма да бъде подновен, ако отборът му не се класира на някое от първите 4 места в Ла Лига, които дават право на участие в Шампионска лига. Към момента мадридчани заемат именно четвъртото място, но е под въпрос дали ще го задържат до края на сезона заради непостоянната си форма напоследък.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Откакто испанският шампионат се поднови след паузата заради Световното първенство в Катар, възпитаниците на Диего Симеоне изиграха 4 срещи, от които спечелиха две и то срещу непретенциозни съперници като Елче и Реал Валядолид, загубиха от лидера в класирането Барселона и записаха равен срещу борещия се за оцеляване Алмерия.

Аржентинският специалист застана начело на Атлетико през 2011-а година и до този момент спечели два пъти Ла Лига, веднъж Купата на Краля, два пъти триумфира в Лига Европа и се класира за два финала в Шампионската Лига, където обаче загуби от градския съперник Реал Мадрид.