Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне бе щастлив от успеха с 1:0 над Севиля и класирането на тима му на 1/2-финала за Купата на краля. Той похвали специално резервите, които се появиха от пейката за влиянието, което имаха за развитието на мача и за успеха на тима му. Именно двама такива играчи изработиха победния гол, като Анхел Кореа асистира на Мемфис Депай, който прати топката в мрежата на севилци в 79-ата минута.

"Имам късмет, че футболистите, които влязоха, направиха това, което главата ми си представяше. Треньорите живеем с това и трябва да разчитаме на футболистите си. По стечение на обстоятелствата единият направи асистенцията, а другият отбеляза гола. И Бариос също изигра страхотен мач в средата на терена. Щастлив съм, защото тези, които влязоха, направиха това, което се искаше от тях.

Атмосферата бе тежка, Севиля затвори много добре мача. Срещата бе равностойна, а те се чувстваха добре в отбрана. С изключение на дузпата, ние не създавахме ситуации. След това вдигнахме темпото и през второто полувреме мачът вече имахме друга скорост. Отидохме по-дълбоко и поехме повече рискове.

Искаме да спечелим този турнир, защото положихме големи усилия да бъдем там, където сме."