Атлетик Билбао спечели с 2:0 срещу Атлетико Мадрид у дома в мач от 34-тия кръг на Ла Лига. Автогол на Марио Ермосо и попадение на Иняки Уилямс от дузпа донесоха успеха за баските. Така тимът от Билбао вече е само на една точка от  седмото място, даващо право на участие в евротурнирите през следващия сезон.
 
Загубата поставя под заплаха мястото на "дюшекчиите" в Шампионската лига през есента. Атлети заема четвъртото място с аванс от 4 точки от Бетис, който обаче е с мач по-малко. 
 
Тимът от Мадрид си вкара автогол още в 8-ата минута, когато Марио Ермосо не беше съвсем съобразителен и прати топката в собствената си врата. Съотборниците му се опитаха да отговорят, но трудно създаваха голови положения пред вратата на Унай Симон. Най-доброто беше в 51-ата минута, но ударът на Антоан Гризман от пряк свободен удар срещна напречната греда.
 
Пет минути по-късно Атлетик стигна до втори гол, след като получиха правото да изпълняват дузпа. Зад топката застана Иняки Уилямс, който не сбърка и направи 2:0 в полза на домакините.
 
В добавеното време късметът отново не беше на страната на Атлетико, когато удар на Анхел Кореа се отби в страничния стълб на вратата на Унай Симон.