Един мач. Това е мерната единица за титлата в Ла Лига през този сезон. Барселона приема Атлетико Мадрид на "Камп Ноу" и при успех ще си гарантира в максимална степен поредния трофей от испанския елит.

За Атлетико задачата е ясна - всичко или нищо. Единствено победа за мадридчани ще скъси дистанцията между първия и втория на пет точки при 7 оставащи кръга до края. 

Реал Мадрид все още експериментира с наличния състав преди през лятото да посегне към големите трансфери. Зинедин Зидан вече усети вкуса на загубата по време на втория си престой, но целта пред него е да направи една минипредсезонна подготовка в оставащите мачове до края, за да прецени какво ще може да използва догодина.

16.Зинедин Зидан (Реал Мадрид) 7,5 млн. евро

източник: Gulliver/GettyImages

Ето какво ни предлагат срещите от 31-ия кръг на Ла Лига:

Реал Мадрид - Ейбар 

През седмицата Реал Мадрид допусна първо поражение във втория престой на Зидан. "Белите" отстъпиха на Валенсия (1:2) като гост, с което затвърдиха игровата си криза през целия сезон. Видимо през лятото клубът трябва да пръсне много пари, за да създаде нов облик на един побеждаващ тим.

Реал все пак ще опита да пребори Атлетико за втората позиция, въпреки настоящата разлика от пет точки между градските съперници.

Валенсия - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

В поредния кръг на Ла Лига "Белия балет" приема средняка Ейбар - в събота, 6 април, от 17:15 часа, като срещата ще можете да проследите пряко по MAX Sport 4. От този мач може да се очаква всичко най-вече поради факта, че баските разбиха сегашния си опонент в първата среща от сезона - 3:0 на "Ипуруа".

Ейбар е загубил едва 3 от последните си 17 двубоя във всички турнири, като само едно от тези поражения дойде след повече от един вкаран гол в тяхната врата.

За Реал пък не можем да кажем, че се подобри кой знае колко след заставането на Зидан за втори път. Французинът опитва всякакви експерименти, ротирайки странно състава си. Срещу Селта (2:0) и Уеска (3:2) това даде резултат, срещу Валенсия - не.

Валенсия - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

За двубоя на "Бернабеу" Зидан не повика Серхио Рамос. Тибо Куртоа е контузен, а Марсело наказан. Начо се завръща след наказание и се очаква да получи роля в защита. Регилон и Одриасола са на бековете, а в средата на терена - Каземиро, Кроос и Модрич. Пред тях би трябвало да действа Иско, а напред са Бензема и Бейл.

За Ейбар - с травми са Анайтс Арбия и Педро Бигас, докато наказан е Папе Диоп. Юношата на Барселона - Марк Кукурея, се завръща след санкция и ще заеме мястото си на левия фланг. Чарлс и Сержи Енрич ще поведат нападението на гостите в схема 4-4-2.

Съботният ден започва с двубоя на Жирона срещу Еспаньол - два тима, които търсят ценни точки, за да стоят максимално далеч от зоната на изпадащите. Той е от 14:00 часа, като него ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 4. 

Барселона - Атлетико Мадрид

На "Камп Ноу" се решава битката за титлата. Грешката на Барса срещу Виляреал (4:4) преди няколко дни скъси разликата с втория Атлетико на 8 точки. Само успех - който да я направи 5 т., ще позволи на "дюшекчиите" да опитат да обърнат хода на развитие на шампионата. При победа за Барса каталунците ще си гарантират трофея на 99%.

Срещата между Барселона и Атлетико Мадрид е в събота, 6 април, от 21:45 ч. като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4.

Атлетико Мадрид - Жирона 2:0

източник: Gulliver/GettyImages

Все пак умората и напрежението ще са по-големи за Барса. Тимът вече влезе в много натоварен график от мачове - важни двубои в Ла Лига, гарнирани с предстоящия битки в Шампионската лига.

Идната седмица Барселона гостува на "Олд Трафорд" на Манчестър Юнайтед в първи 1/4-финал в Турнира на богатите. За каталунците е важно да приключат борбата за титлата в Испания възможно най-бързо, за да могат да се съсредоточат върху по-голямата си цел през сезона - трофея с "Големите уши".

След трудните дни през март Атлетико стигна до два поредни успеха в Ла Лига - 4:0 над Алавес и 2:0 на Жирона, с които отново си създаде поле за мечти в местния елит. Само успехът обаче устройва момчетата на Диего Симеоне в Каталуня.

Виляреал - Барселона 4:4

източник: Gulliver/GettyImages

Основната заплаха за защитата на Атлетико отново ще се казва Лео Меси. 32 гола в 28 мача в Ла Лига през сезона. Той също така има 9 попадения в 5-те си последни двубоя във всички състезания.

За Барса аут са контузените Рафиня и Усман Дембеле, както и наказаният Артуро Видал. Артур Мело, Ракитич и Бускетс ще стартират зад Коутиньо, Суарес и Меси в предни позиции за "лос кулес".

Виляреал - Барселона 4:4

източник: Gulliver/GettyImages

Диего Симеоне, от своя страна, няма да може да разчита на контузените Тома Лемар и Люка Ернандес. Сантиаго Ариас е готов да заеме позиция на десния бек. Алваро Мората имаше проблеми през седмицата, но пътува с отбора и ще бъде на разположение за Симеоне. Диего Коста също е готов да застане до Антоан Гризман в атака на мадридчани. 

В последните седмици усилено се говори, че Гризман ще премине именно в Барселона идното лято, след като не го направи преди година. 

Атлетико Мадрид - Жирона 2:0

източник: Gulliver/GettyImages

Двубоят между Райо Валекано и Валенсия е в събота, 6 април, от 19:30 часа. Двата тима копнеят за точки. Единият в борбата за оцеляване, другият - в битката за влизане в зона "Шампионска лига". Мачът можете да гледате пряко по MAX Sport 4. 

Неделната програма стартира с мача между Алавес и Леганес, за които спасението е гарантирано. Срещата е от 13:00 часа на 7 април, като нея ще можете да проследите по MAX Sport 4.

Само два часа по-късно е двубоят между Хетафе и Атлетик Билбао. Мадридчани продължават да изживяват най-силния си сезон, задържайки се на 4-ото място вече почти месец. Те обаче са само на точка пред 5-ия Валенсия, който в края на сезона намери сили за финален устрем към Шампионската лига.

За Билбао срещата ще бъде поредна крачка към утвърждаване на добрата форма във втората половина на годината. Баските все още имат математически шанс дори за участие в най-престижния клубен турнир догодина. Хетафе и Атлетик Билбао излизат един срещу друг в неделя, 7 април, от 15:00 ч., като мачът ще бъде излъчван по MAX Sport 4. 

Селта

източник: БГНЕС

В 17:15 ч. е срещата между Валядолид и Севиля. Ключов сблъсък за оставането в елита. Домакините са 16-ти с 30 пункта, на точка над чертата. Напрежението на "Хосе Сория" ще бъде огромно за Валядолид, тъй като всяка точка ще бъде жизненоважна. Севиля ще опита да влезе в победна серия, след като в последните шест мача нареди три загуби и три победи. Тимът все още е зоната, даваща право на участие в Лига Европа, но тимовете, идващи от задна позиция, могат да оберат пая в края на сезона. 

Предпоследният двубой за кръга ще ни открехне с още малко битката за оцеляване. Селта е под чертата - 18 с 29 точки, а домакинството на Реал Сосиедад ще се играе до последна капка живот. Двубоят е от 19:30 часа, като него ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4. 

Последният двубой от 31-ия кръг противопоставя тимовете на Бетис и Виляреал, които не успяха да покажат постоянство в хода на кампанията и трудно ще се преборят за нещо повече от оставане в елита. Бетис е в средата на таблицата, но Виляреал има още доста работа за вършене преди да се зарадва на оставането. Тимът ходи по много тънък лед на 17-ото място (30 т.), точно над чертата. Задачата за "жълтата подводница" все пак се улесни след гръмкото 4:4 с Барса през седмицата, но всяка точка ще бъде крайно важна за оцеляването.

Виляреал - Барселона 4:4

източник: Gulliver/GettyImages

Двубоят на "Бенито Виямарин" е в неделя, 7 април от 21:45 ч., като него ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4.