Еспаньол успя да грабне успеха в 36-ия кръг срещу заемащия второ място в класирането на Ла Лига – Атлетико Мадрид, побеждавайки го с 3:0 на „Корнея Ел Прат”. Автогол на Диего Годин в сетния миг от първата част даде аванс на каталунците, а Борха Иглесияс удвои в 52-ата минута, за да подпечата успеха за домакините. До края на мача остана време за още един гол от Иглесияс, който реализира дузпа в 89-ата минута.

Първата част стартира с голям шанс след 180 секунди за Алваро Мората, който стреля отблизо, но вратарят Диего Лопес се намеси добре и зарадва домакините. Десетина минути по-късно пък Коке спечели спорна топка и стереля, но ударът му бе блокиран и топката излезе корнер. След изпълнението на ъгловия удар пък Стефан Савич бе близо да открие от резултата, но ударът му премина край левия страничен стълб.

Така дойде края на първото полувреме, когато топката бе центрирана отляво по земя, а Диего Години понечи да я чисти, но вместо в корнер, то той я прати в долния десен ъгъл на Ян Облак – 1:0 за Еспаньол.

Домакините стартираха въодушевено втората част, а в 52-ата минута Мелендо изведе по земя Борха Иглесияс, който овладя и стреля с десния крак покрай Облак, за да удвои актива на Еспаньол.

В средата на второто полувреме дойде нова опасност за Еспаньол, но Адриа Хинер Педроса пропусна да вкара след блестяща намеса на вратаря на мадридчани. В последната минута от второто полувреме пък Борха Иглесияс бе съобразителен, за да вкара дузпа, дадена за отбора му да оформи крайния резултат в Барселона.

По този начин Еспаньол зае осмото място и вече има 47 точки, като остава в борбата за зона „Европа”, докато Атлетико е категорично заел второто място в Испания и има 74 точки, девет повече от третия Реал Мадрид (65).