Атлетико Мадрид изпитва трудности при своите гостувания. В 11-те си мача навън тимът завършва наравно в последните си четири гостувания (общо 6 равенства през сезона като гост), печели в три случая – Хетафе (2:0), Сант Андреу (1:0) и Монако (2:1), и губи на два пъти – Селта (0:1) и Борусия Дортмунд (0:4).

В своите домакинства Атлетико позволява само на Ейбар (1:1) и Барселона (1:1) да отмъкнат точки от „Уанда“, докато в останалите срещи са записани победи.

Проблемът за тима са равенствата като гост. В досегашните си визити през кампанията тимът е вкарал едва 9 гола (0,8 на мач), като на два пъти в един мач "червено-белите" се разписват само срещу Монако и Хетафе.

Последното гостуване на Атлетико Мадрид за 2018 г. ще бъде срещу Реал Валядолид на „Хосе Зория“ в двубоя от 16-ия кръг на Ла Лига. Във временното класиране в шампионата „дюшекчиите“ са 3-ти с 28 точки, на 3 зад лидера Барселона.

Момчетата на Диего Симеоне вече си осигуриха участие в Шампионската лига, но завършиха втори в своята група, която оглави Борусия Дортмунд.