Нападателят на Атлетико Мадрид Антоан Гризман е обявил пред старши треньора на тима Диего Симеоне, че няма да се яви на първа тренировка за новия сезон. Френският национал е недоволен от разправиите между неговия клуб и Барселона относно трансфера му на „Камп Ноу”.

Вчера президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу призна, че е имал среща с колегите си от Атлетико именно относно сделката за Гризман. Именно на нея от Барселона са помолили за отсрочка при плащането на откупната клауза на футболиста в размер на 120 млн. евро.

Няколко часа по-късно от Атлетико реагираха и публикуваха специално съобщение по повод разговорите между двете страни. От мадридския клуб обвиниха Барселона, че са преговаряли с Гризман по време на сезона и определиха поведението им като „неуважително”.

В същото съобщение клубът бе категоричен, че не приема условията на Барселона и задължи футболиста си, който все още има действащ договор с клуба, да се яви на първа тренировка за сезона.

В днешния си брой вестник „Марка” съобщава, че Гризман е разочарован от случилото се и готви бойкот за първото занимание на „дюшекчиите”.