2018 година бе специална за французина Антоaн Гризман. Нападателят на Атлетико Мадрид успя да окъпе с вечна слава името си, след като бе главен „виновник“ за световната купа на Франция на Мондиала в Русия, а с клубния си тим вдигна трофея в Лига Европа и този от мача за Суперкупата на Европа.

Гризман е и един от номинираните за наградатa на “France Football“ – „Златната топка“, за най-добър играч в света за 2018 г. 

„Много съм щастлив и горд, тъй като постигнах много на индивидуално и колективно ниво през тази година. Горд съм от своите колеги, от треньорите си и от националния и клубния отбор. Забавлявах се много и спечелих няколко важни титли. Футболът ме кара да се усмихвам“, споделя играчът.

“Все още не знам какво ще се случи при наградата за „Златната топка“. Без колектив обаче не може да се мисли за подобни трофеи, най-малкото пък за „Златната топка“. Разбира се, че ми е голяма мечта да я спечеля“, добави той.

„Винаги съм искал да бъде значим играч в големите моменти. Когато всичко е въпрос на елиминация, не можеш да загубиш. И се радвам, че бях основен играч във всички финали, които играх през този сезон. Преди това бях загубил два от финалите, които играх – срещу Реал в Шампионска лига през 2016 г. и срещу Португалия на Европейското същата година. Винаги съм мислел, че имам голяма вина за тях. Мисля го наистина. Но в тези последни финали през тази година имах решаваща роля и взехме това, което търсехме.
Надявам се най-добрите ми дни да предстоят. Наслаждавам се на футбола и на спечелените титли. Много съм щастлив в селекцията на Франция, както и в тази на Атлетико Мадрид. Имам страхотни колеги и треньори до себе си. Сигурен съм, че мога да се развивам още“, каза още 27-годишният нападател.

„Последният французин спечелил „Златната топка“ бе Зидан, именно когато Франция стана Световен шампион. Надявам се и сега да бъде французин...Направихме един страхотен турнир, който обаче е много трудно да спечелиш. Много съм доволен“, сподели Антоан.

„Да спечеля „Златната топка“ с Атлетико Мадрид, би ме вкарало в историята. Искам го. Ще бъде историческо. Би било голям гордост. Опитвам да дам всичко най-добро от себе си за този клуб. Всяка година опитвам да се подобрявам. Търся повече голове, повече асистенции. Останах в Атлетико, защото усетих любов и привързаност. Жертвоготовността в Атлетико е по „вина“ на Чоло и на моите съотборници. В Реал Сосиедад единствено ме интересуваше как да атакувам. Сега трябва да гледам и от какво се нуждае отборът. Работим здраво, понякога ни казват, че играта ни не е добра, но това е нашият начин да печелим. Харесва ми да „вадя“ топката от нашето поле. В 80-та минута срещу Белгия аз изнесох една топка и пуснах на Варан напред. Харесва ми да помагам в защита“, сподели още играчът.

„Тази година финалът в Шампионската лига ще бъде на нашия стадион – „Уанда Метрополитано“. Този финал е наша мечта и цел. Ще бъде трудно. Има големи отбори в надпреварата, но ние ще опитаме да дадем най-доброто от себе си.“

„Относно шампионата – там остава още много да се играе. Ще бъде както винаги. Искаме отново да се впуснем в битка с големите – Реал и Барса. Искаме да спечелим всеки мач и нека видим къде ще бъдем в края на сезона."

„Когато Атлетико стана шампион през 2014 г., имаше страхотни играчи. В момента също има момчета с невероятен талант, които могат да правят впечатляващи неща. В момента имаме страхотен отбор. Взехме някои качествени играчи през лятото, направихме добри трансфери“.

„Как разпускам? Вкъщи имам салон специално за видео игри, както и пространство за баскетбол. Имам и малко кино“, добави Гризман.

‚Къде се виждам след 20 години? След 20 години се виждам в САЩ с абонамент за мачовете от NBA. Но това зависи от семейството ми. Ще питам „шефа“, споделя шеговито французинът за бъдещите си планове.