Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне благодари на Антоан Гризман за годините и всичко, което е направил за клуба.

Изпълнителният директор на клуба Хил Марин изказа също своята признателност към французина.

И двамата се обединиха около това, че Гризман трябва да напусне Атлетико Мадрид през голямата врата.

Тръгвайки си по този начин, Гризман винаги ще има отворени врати в Атлетико Мадрид.

Клубът и футболистът подготвиха видеоклип, в който Гризман да се сбогува с феновете.

В същото време президентът на Атлетико Мадрид Енрике Серес остана изключително ядосан от решението на Антоан Гризман да напусне отбора след края на настоящия сезон.

Френският футболист осведоми ръководните фактори в испанския клуб, че няма да остане на „Уанда Метрополитано“.

„Повече от ядосан съм. Разочарован съм, защото мисля, че Антоан имаше голямо бъдеще в Атлетико Мадрид. Имахме перспективата да спечелим много трофеи и да станем шампиони. Проблемът е, че всеки човек мисли по различен начин. Пожелавам му късмет. Някои ще си тръгнат, а други ще дойдат. Нямам и най-малка представа къде той ще продължи своята кариера, попитайте го. Гризман ще отиде, където пожелае“, коментира Сересо в интервю за „Fox Sports“.

„Нито аз съм разговарял с Гризман, нито той ми се е обаждал. Не очаквах това решение. Както миналата година, бях сигурен, че ще остане, но този път…Той направи своето прессъобщение и това е, което знам. Дори не знам причините“, добави президентът на Атлетико Мадрид в изказване пред радио „Cadena SER“.

„Няма да имам нищо против да отиде в Барселона или ПСЖ. Не ме интересува. Ако иска да отиде в Америка или Китай. Нямам представа, но в момента не ме притеснява. Разбира се, че колкото повече пари влязат в хазната на клуба, толкова по-добре“, продължи той.

„Ако му бях съветник, щях да му кажа да остане в Атлетико. Всеки е свободен да прави това, което намери за добре.“

„Не съм говорил със Симеоне. Едно е да си разочарован, а друго е да си ядосан. Аз съм разочарован от Гризман.“

„Икарди? В този момент все още не сме коментирали имена“, каза още Енрике Сересо.