Бившият футболист на Атлетико Мадрид Хуанфран заяви, че след като прекрати футболната си кариера, би искал да бъде спортен директор в някой клуб. Той добави, че се надява да изпълнява тази роля именно при “дюшекчиите”.

“Вече съм казвал няколко пъти, че бих искал да съм спортен директор. Не желая да съм треньор и това няма да се промени“, сподели испанецът.

„Много играчи казват: “Не, няма да ставам треньор” и след като се оттеглят от футбола, стават именно треньори. Аз обаче няма да бъда треньор, вече го знам. Бих искал да съм спортен директор и ако може, това да бъде в Атлетико. Желая да се върна в Атлетико, за да помогна на клуба. Президентът Сересо и Мигел Анхел знаят, че аз бих им помогнал с всичко възможно, за да може клубът да продължи да се развива и да бъде сред най-добрите в света. Дано в бъдеще да мога да го направя“, добави играчът на Сао Пауло.

„Вече дори имам идея кого ще взема за треньор. Размишлявам върху това и всички кандидати са свързани с Атлетико. Да, говорил съм вече с тях за това, но има много възможности - Диего Годин, Габи, Раул Гарсия. Ще имам всички тях предвид, защото вярвам, че те наистина искат да са треньори или помощник треньори. Искат да са обвързани с футбола, но не смятам, че имат намерение да са директори. Очаквам аз да бъда в тази роля, но все още ми остават много години във футбола, и то в големия футбол, най-вече с екипа на Сао Пауло”, каза още 34-годишният Хунфран пред “Marca”