Атлетико Мадрид потвърди, че представянето на многомилионния нов нападател – Жоао Феликс, ще се проведе на 8-и юли на клубния стадион „Уанда Метрополитано”.

19-годишният португалски стрелец бе силно искан от градския съперник на Атлетико – Реал Мадрид, но в крайна сметка „дюшекчиите” заплатиха 126 милиона на Бенфика и го привлякоха в отбора на „рохибланкос”. Въпреки огромната трансферна сума, то Диего Симеоне задължи борда на клуба да предложи седемгодишен договр на футболиста, който по всичко личи, че ще е в процес на ново „изграждане” със старта на новия сезон.

Феликс е шестото ново попълнение на Чоло през това лято, след като Диего Годин, Люка Ернандес, Хуанфран, Родри и Желсон Мартинс напуснаха отбора. По всичко личи, че това ще сторят и Филипе Луис, както и голямата звезда Антоан Гризман до 18-и август.

Маркос Йоренте акостира на „Уанда” от Реал Мадрид, докато Фелипе Монтейро и Ектор Ерера дойдоха от Порто. Никола Ибанес и Ренан Лоди се присъединиха от Сан Луис и Атлетико Параненсе към мадридския клуб.