Барселона е само на три победи от това да си осигури 26-ата титла в испанския елит. Каталунците продължават похода си в Шампионската лига (отстраниха Манчестър Юнайтед в 1/4-финалите), като в 1/2-финалите ще срещнат Ливърпул.

В Ла Лига разликата с втория Атлетико е 9 точки 6 кръга преди края на сезона. Мисия "три победи" започва с домакинско на Реал Сосиедад (събота, 20 април, от 21:45 часа пряко по MAX Sport 4). Баските са твърдо в средата на таблица, и въпреки че имат математически шанс да гонят зона "Европа", това им желание едва ли ще се удовлетвори през тази кампания.

Съботната програма стартира със страшно важния в борбата за оцеляване сблъсък между Селта и Жирона (събота, 20 април, от 14:00 часа пряко по MAX Sport 4). Преди загубата от Атлетико Мадрид (0:2) в миналия кръг Селта бе наредил три двубоя бе загуба (два успеха, едно равенство), с което се изравни със 17-ия Валядолид по точки (32 т.). Задачата на Яго Аспас и компания продължава да е трудно, но не невъзможна.

На "Ипуруа" срещу Ейбар Атлетико Мадрид (17:15 часа, пряко по MAX Sport 4) трябва да продължи победното темпо, след като вече е ясно, че много трудно ще се бори с Барселона за титлата, така че да може да опази втората си позиция от евентуален финален щурм на Реал Мадрид. Разликата между двата мадридски съперника е 4 точки, но всяка грешка може да бъде наказана.

В изключително важен и напрегнат сблъсък за оставането в елита предпоследният Райо Валекано (27 т.) приема последния Уеска (25 т.). Въпреки че и двата тима са на дъното на таблицата, те имат шанс да се измъкнат от тинята. Райо е на 5 пункта от зоната на спасението, докато Уеска на 7.

Неделният ден стартира с двубоя между Леванте и Еспаньол на "Сиудад де Валенсия" (неделя, 21 април, от 13:00 часа пряко по MAX Sport 4). Леванте може да се замеси сериозно в битката за оцеляване, ако не вземе ценни точки срещу "папагалчетата". Каталунците, от своя страна, са спокойни в средата на таблицата, преминали бариерата от 40 точки.

Следва големият сблъсък за 4-ата позиция - Хетафе приема Севиля (неделя, 21 април, от 15:00 часа пряко по MAX Sport 4), като разликата между двата тима е едва 1 точка. Хетафе прави най-добрия сезон в историята си, като има реален шанс да се класира за първи път в Шампионската лига.

Севиля набра скорост, след трудните януари и февруари, като е в серия от пет победи в последните си шест двубоя. Успех за андалусийци на "Колизеум Алфонсо Перес" до голяма степен ще предреши борбата за така желаното 4-то място.

В един най-интересните чисто футболно двубои Реал Мадрид приема Атлетико Билбао (17:15 часа, неделя, 21 април, пряко по MAX Sport 4). "Белите" все още лъкатушат при Зинедин Зидан, но в момента е така нареченият "тест период" - прелюдия към идващите трансферни процеси през лятото и очаквания нов Реал за следващия сезон.

Все пак "белите" ще опитат да бутнат Атлетико от второто място, но това няма как да стане без финална поредица от успехи. Атлетик е само на 3 точки от европейските клубни турнири. Баските стартираха ужасно сезона, но след смяната на Едуардо Берицо с Гайска Гаритано тимът марширува като една много по-добре организирана пехота.

Виляреал все още е само на точка над чертата, като сега приема Леганес (19:30 часа, неделя, 21 април, пряко по MAX Sport 4). "Жълтата подводница" отпадна от Лига Европа през седмицата (на 1/4-финалите след поражения от регионалния враг Валенсия), но като че ли напипа успешния ритъм в Ла Лига и се измъкна от зоната на изпадащите (три победи и едно равенство в последните си шест мача). За Леганес спокойствието е по-голямо, като тимът е непоклатим в средата на колоната.

33-ият кръг в Испания се затваря с важния за Валенсия мач срещу Бетис (21:45 часа, неделя, 21 април, пряко по MAX Sport 4). Само три точки в гостуването на "Бенито Виямарин" ще донесат увереност на "прилепите", че могат да продължат борбата за 4-ата позиция (на три точки зад 4-ия Севиля).